donderdag 29 september 2022

Striemen aan het zwembad deel 2 - Fiona Gothfield

 

Books & Butterflies heeft met 'Striemen aan het zwembad deel 2' het vervolg van de feelgood duologie uitgebracht waarbij eens niet de piepjonge vrouwen maar de wat rijpere dames hun avonturen gevolgd worden.


 

Dit is onze bijdrage voor de blogtour van Striemen aan het zwembad deel 2 waarin de vakantie op de Dominicaanse republiek verder gezet wordt. Na de cliffhanger in het eerste deel gaat het verhaal verder waar het gestopt is.  Ik moet toch wel lachen met de acties van Wendy en Sanne. Sinds het eerste deel is hun zelfvertrouwen iets gegroeid en over girlpower kunnen we bij dames van 41 natuurlijk niet echt spreken maar nu is er  zeker woman power aanwezig.

 

 

Striemen aan het zwembad deel 2 gaat over hoe zij zich stilaan terug jong voelen en durven loslaten. Ze flirten, daten en proberen zich stap voor stap te verzoenen met hun ouder wordende lichaam en de aanwezige striemen. Ook al vinden de mannen hun echt leuk, voor de vriendinnen voelt het toch wat onwennig aan. Wendy is toch wel onzeker over haar uiterlijk en denkt dat alle mannen rotzakken zijn nadat Dennis haar bedroog  en Sanne blijft het moeilijk vinden om Dennis los te laten maar tijdens hun vakantie gaat het toch vlotter dan verwacht.

 

 

Het avontuur wat dus niet alleen maar leuke herinneringen meebrengt wordt opnieuw verteld vanuit het perspectief van Sanne en Wendy. Dit geeft het verhaal een extra dimensie omdat de totaal verschillende karakters dingen ook anders beleven en beschrijven.

 

Wendy en Sanne maken kennis met nieuwe mannen maar ook enkele oude personages zien we terug in dit tweede deel. Hun kinderen blijven een rol spelen in hun leven maar in dit deel komen zij minder aan bod en ligt de focus meer op hoe het allemaal gaat met hen in de Dominicaanse republiek. Toch blijft hun gezin aan de zijlijn aanwezig en het is duidelijk dat er veel liefde is in beide gezinnen.

 

Naast fun en vakantieplezier gaat deze novelle vooral over nieuwe kansen en liefdes en jezelf accepteren zoals bent.

 

Hoewel er dus meer achter de dialogen en situaties zit  blijft dit een luchtig verhaal en zal het je vooral wat entertainende leesuurtjes bezorgen.

 

 

3,5  inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...