zondag 25 september 2022

De pijn die wij verbergen - Monica Haak

 


Wat een intense young adult !

 Matt en Fleur hun leven volgen we afwisselend van dichterbij en zo komen ook de andere jongeren meer in beeld. Matt is geadopteerd en zijn ouders hebben hoge verwachtingen van hun zoon en willen dat hij naar de universiteit gaat.  Matt heeft een andere passie en zijn hart gaat uit naar de filmacademie. Hij worstelt met dit te vertellen aan zijn geliefden want hij wil hen niet teleurstellen.Wanneer hij verliefd wordt en zijn lief net als zijn soulmate Fleur deelneemt aan de schoolmusical blijkt hoe moeilijk zij het vinden om hem te delen . Hij wordt steeds heen en weer geslingerd tussen hun strijd. Fleur heeft een erg heftige tijd en in haar privéleven krijgt ze zware dingen te verwerken. Als ze dan ook nog via Instagram en later via briefjes in haar kluisje op school bedreigd wordt verbergt ze haar diepe angst om haar familie te beschermen. Last but not least zijn er nog Casper , de vriend van Matt en Fleur en Femke, de zus van Fleur.

 

Iedereen heeft zo zijn eigen verdriet om te dragen en Monica Haak bouwt de spanning geleidelijk op door de verschillende plotwendingen . Wat me vooral raakt is hoe goed deze auteur erin slaagt om te laten voelen wat de personages meemaken. Het is meesterlijk hoe ze de emoties weergeeft en hoe ze laat zien met welke kleine en grote dingen deze tieners moeten omgaan.

Met gevoelige pen en in een vlotte schrijfstijl toont ze hoe iedereen anders reageert op situaties. Monica Haak laat zien hoe frustraties , geheimen en pijn soms weggestopt worden. Dit verhaal is triest maar ook hoopvol door de liefde,vriendschap en dromen die ik intens beleef. 

 

De pijn die wij verbergen is prachtig en ik sluit de karakters die mooi uitgediept zijn in mijn hart.

De boodschappen die Monica Haak uitdraagt met deze aangrijpende young adult zijn magnifiek vertaald naar de doelgroep en ik denk dat jongeren en ook volwassenen dit boek niet zomaar gaan vergeten.

 

4,5 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...