woensdag 14 september 2022

Het donkere visioen- Marjo De Vroed

 


Wow: ' Wat is dit een lekker griezelig en leuk verhaal met een fantastische cover. Stt! Niet alleen jongeren  gaan van dit aparte avontuur genieten!

 

De twaalfjarige Rowin Kelsie is vrienden met geesten en haar favoriete plaats is een kerkhof. Rowin ziet er gewoon uit maar dat is ze dus echt niet.. Ze kan immers iets wat anderen niet kunnen en daardoor heeft ze wel heel speciale vrienden. Wanneer op haar verjaardag een rare graaf in een mistwolk verschijnt krijgt Rowin een naar visioen.

Beelden van monsterlijke wolven en een verwoest kerkhof maken haar erg bang voor de toekomst . Omdat haar vrienden niet mogen verdwijnen en ze deze plaats heel erg zou missen is ze echt van streek. Ze besluit uit te zoeken hoe ze dit kan oplossen en vraagt iemand waar ze toch wel een tikje bang voor is wat ze kan doen.  Blijkbaar is zij de enige die hen kan helpen en wat pas echt angstaanjagend is is dat ze buiten het kerkhof moet zijn om het probleem op te lossen en te beschermen wie ze graag ziet. Het geheim van de graaf is duister en het loopt niet allemaal volgens plan.

 

 Met de hulp van haar bijzondere team en het zalige geesthondje  Zombie moet alles toch wel goed komen?

 

 

Het donkere visioen is een fantastisch en beeldend geschreven jeugdboek. Het heeft de juiste dosis spanning en je kan er lekker mee griezelen maar dankzij de heerlijke karakters en de humor is het nooit te.Het is grappig, een tikje eng en het verhaal laat zien hoe belangrijk familie,vriendschap en vertrouwen is.

 

Soms had ik graag wat meer uitleg gehad en de donkere achtergrond is een leuk idee maar maakt het vaak moeilijk leesbaar. Dit zijn  echter maar details want dit debuut is echt fijn geschreven en gaat vele harten veroveren. Toegegeven, het is geen verhaal voor watjes maar dat is net wat het zo leuk maakt.

 

Ik en waarschijnlijk vele anderen kijken uit naar meer van deze schrijfster.

 

 

4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...