woensdag 14 september 2022

Hasta Luego- Suzanne van Bilderbeek

 


 

Een zomers verhaal met een diepere laag.

 

Hasta Luego is een tikje romantisch, soms grappig en het schetst een stukje van Gran Canaria.

 

Pleun heeft een job waar ik ook van droom. Haar eigen tekstbureau opzetten was uit haar comfortzone stappen maar geef toe,het klinkt toch heerlijk om in het heerlijke Gran Canaria te werken? Voor je werk boeken lezen en corrigeren in een rustig vakantiesfeertje is wat ze naast wat relaxen hier deze acht dagen komt doen.

 

Ze ontvlucht het stressvolle Nederland maar wanneer ze geconfronteerd wordt met de sexy poolboy-tuinman maakt dit van alles los in haar. Stilaan wordt duidelijk dat Pleun niet altijd graag gezien werd en ook op relatiegebied liep niet altijd alles van een leien dakje. Vaak twijfelt ze ook aan zichzelf .Gelukkig ziet de lieve hunk haar zoals ze echt is en na een tijdje durft ook Pleun de gok wagen.

 

Wat erg leuk is aan ' Hasta Luego' is het soms herkenbare karakter van Pleun en de romance tussen haar en de zachtaardige jongen . Of dit meer is dan zomaar een flirt moet je zelf ontdekken maar het is zeker een verhaal om even bij weg te dromen. Naast Pleun zijn er nog meer personages en ik vind het wel jammer om die niet zo goed te leren kennen . Dit is natuurlijk een kort verhaal en dat wil zeggen dat er misschien minder ruimte is om de gevoelens en karakters uit te diepen maar ik mis dit toch.

 


Deze novelle bevat een portie romantiek en doet ook echt denken aan vakantie. Hoewel het niet nodig is voor het verhaal vond ik het fijn om wat meer te weten te komen over het populaire Gran Canaria. Het thema van jezelf goed genoeg durven vinden is mooi verwerkt in deze lichtvoetige novelle.

 

Een leuk en ontspannend verhaal wat me eigenlijk wel doet uitkijken naar een mogelijk vervolg.

 

3,5 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...