zondag 9 april 2023

Ademloos – Janice Bakker

 


Nora heeft het met haar eigen bedrijfje en woning in Utrecht prima naar haar zin. Haar gastouder-bemiddelingsbedrijfje ‘De Limonadebrigade’, waarbij ze eenzame ouderen koppelt aan ouders die naschoolse opvang zoeken, loopt als een trein. Wanneer het echter met haar gezondheid even tegenzit, krijgt ze van haar huisarts het advies om een paar weken naar zee te gaan. Voor Nora is dat zakelijk geen probleem, aangezien ze de bemiddeling prima online en telefonisch kan doen. Alleen, waar vind je vlak voor het hoogseizoen nog een beschikbare en betaalbare accommodatie? Gelukkig weet één van haar oppasdames raad: zij heeft een kleine vakantiewoning die Nora mag gebruiken. Nora kijkt enorm uit naar een paar rustige en ongestoorde weken. Dat begint echter al heel anders wanneer ze een kat en een aantrekkelijke man in het huisje tegenkomt. En wanneer ze ook nog een mailtje krijgt van haar ex-vriend, blijft er van de rust weinig over.

 

Wat een zomers en lief feelgood-verhaal is dit. Nora is een leuke jonge vrouw die heel levensecht overkomt. Je kunt je als lezer als snel in haar verplaatsen. Sowieso komt het verhaal heel realistisch over. Er gebeuren geen gekke dingen en alle personages zouden zomaar familie of bijvoorbeeld je buurjongen kunnen zijn. Dat maakte dat ik het ook allemaal zo voor me kon zien.

Janice Bakker schrijft soepel en ik vloog dan ook door het verhaal heen. Misschien is het hier en daar wat voorspelbaar en braaf, maar dat vond ik eigenlijk juist wel weer heel leuk. Het is gewoon een zomers en knus boek waar je heerlijk even bij weg kan dromen. Een fijn verhaal voor op het strand, maar ook prima voor een winterse dag bij de kachel, waarbij je de werkelijkheid even achter je kan laten en kan mijmeren over lange zomerse dagen. En over leuke mensen die je de liefde van harte gunt.

 

3,5 inktpotje

 Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...