vrijdag 21 april 2023

Het dubbelleven van mijn vriend van Cleo James

 


Een ongewoon en eerlijk, waargebeurd verhaal over een relatie die  maar niet kan stoppen.

 

Wanneer Cleo Mark toevallig verzorgt op haar werk is dit het begin van het einde. Deze twee kunnen elkaar niet uit hun hoofd zetten en er start een sprookje .De roze wolken worden al snel donderwolken door de oncontroleerbare agressie en jaloezie van Mark.

 In zo een relatie blijf je toch niet, zie ik je denken. Dat dit niet zo simpel is wanneer liefde verslavend is, toont Cleo James in dit onthutsende verslag over haar leven met Mark. Wanneer je denkt dat er nog geen ellende genoeg geweest is in dit turbulente verbond tussen twee mensen, ontdekt ze na jaren dat ze niet de enige is in zijn leven. Wat een gewetenloze schurk is deze man zijn de eerste gevoelens bij mij als zijn pijnlijke geheim door een bijzonder contact stilaan ontrafeld wordt. Dan blijkt dat niet alles is hoe het lijkt want deze man heeft ook een verleden en stukje bij beetje ontdek ik hoe ervaringen en opvoeding hem ook beïnvloed hebben. Is er toch karakter bij of is dit gedrag aangeleerd is dan de volgende vraag? Wat misschien nog belangrijker is om te weten is dat het woord dader en slachtoffer een nieuwe dimensie krijgt in dit verhaal. 

Soms wil ik deze mensen dooreenschudden of toeroepen, ga toch weg maar zoals vaak is in ' true stories' de uitkomst niet wat je verwacht. De schrijver gaat niets uit de weg en deelt haar waarheid, waarbij heftige scènes, emotionele uitbarstingen, aan en afstoten en talloze vragen die ze zichzelf stelt uitgebreid aan bod komen. Het dubbelleven van mijn vriend is niet zomaar een waargebeurd verhaal over diepe wonden, zelfdestructiviteit en de schijnbaar onmogelijke weg naar herstel. Het is verhelderend en tegelijk onbegrijpelijk maar vanuit hoe iemand naar de wereld rondom hem/haar kijkt, een meedogenloze maar soms ook humoristische en boeiende introductie in een gevaarlijke wereld.

 Ondanks alle pogingen om te ontsnappen uit deze steeds agressievere verhouding lijkt dit misschien wel niet mogelijk als je niet met of zonder elkaar kan. Soms lijken bepaalde dingen zo ongeloofwaardig of vergezocht dat ik twijfel of heel dit boek op waarheid berust of soms toch nog wat aangepast werd om beter binnen te komen bij de lezer. Wat zonder twijfel klopt is dat ik na deze eerlijke vertelling een realistischer beeld heb over hoe ver iemand kan gaan in een verslavende relatie en hoe moeilijk het is om deze vicieuze cirkel te doorbreken.

 3,5 inktpotjes

Fany

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...