dinsdag 4 april 2023

Alle controle kwijt – Amélie Storms

 


Wanneer het met de uitgeverij waar Annelie voor werkt niet zo lekker loopt, verzint haar baas een stunt om het tij te keren. Hij vraagt haar mee te werken aan de boekpromotie van een auteur die een boek heeft geschreven over het vlinderorgasme. Voor de control freak Annelie is dit ver buiten haar comfortzone. Maar aangezien ze het inkomen niet kan missen zegt ze haar hulp toe. Ze moet hiervoor gaan samenwerken met de auteur van het boek, de raadselachtige en onstuimige Marcus. Wanneer ze wordt overgehaald om ineens bizarre dingen te moeten doen voor een miljoenenpubliek, dreigt ze de handdoek in de ring te gooien. Maar Marcus doet haar meer dan ze zelf durft toe te geven.

 Wat harige witte katten en vlinderorgasmes met elkaar te maken hebben? In ieder geval heel veel schaterlachen! Wat een leuk en origineel verhaal heeft Amélie Storms geschreven. Met heel veel humor en souplesse leidt ze haar lezers door het verhaal. Amélie heeft een beeldende schrijfstijl waardoor je de malle situaties waarin Annelie verzeild raakt helemaal voor je kan zien.

Het verhaal leest vlot, de interacties tussen de verschillende personages zijn interessant en je voelt de tweestrijd waarin Annelie terecht komt.

 Zelf had ik het alleen wel fijn gevonden wanneer er wat langer naar het einde was toegewerkt, maar dat lukte waarschijnlijk niet in dit korte verhaal. Nu blijven er helaas wat losse eindjes open (haar relatie met haar moeder en de relatie tussen Marcus en Layla). Van mij had het verhaal dus best nog wat langer mogen zijn.

 

3,5 inktpotje voor dit originele en grappige verhaal.

 

Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...