woensdag 26 april 2023

Single op koningsdag – Marli Elisa

 


Pas afgestudeerd maar werkeloos, gedumpt door haar vriend…. Sterre heeft alle redenen om op Koningsdag eens flink los te gaan. Maar dat is zo niet Sterre! Liever zou ze lekker een boek lezen en uitkijken op het feestgedruis vanuit haar raamkozijn. In plaats daarvan laat ze zich door haar vriendin overhalen om er toch op uit te gaan. Enigszins van de wereld komt ze juist op dat moment een leuke jongen tegen. Die ze een heel verhaal vertelt over zichzelf wat helemaal niet klopt. Red je daar maar weer eens uit. Vooral wanneer hij je ook nog een baan aanbiedt, die je heel goed kan gebruiken.

 Dit boek begint hilarisch en heerlijk chaotisch. Je merkt goed dat Sterre even niet meer weet wat ze met zichzelf aan moet. Fijn zo’n (ex-)vriend die je even vertelt dat je maar een saai type bent! Daarnaast denkt Sterre sneller dan dat ze praat of handelt. Dat geeft vooral aan het begin hele grappige conversaties. Marli Elisa zet meteen de toon aan het begin van het verhaal: het sprankelt je tegemoet en personage Sterre neemt je meteen in. Later in het verhaal wordt de toon iets rustiger, en komt er nog een serieuze ondertoon bij: de zorgen om haar oma, die wel heel verward gedrag begint te vertonen.

Toch vond ik het begin van het boek het leukste, ook al gun je Sterre misschien wel haar rust. Het verhaal eindigt wel wat abrupt. Dat heeft een reden aangezien er nog twee verhalen over Sterre aankomen. Maar toch had ik zoiets van: oh, dit was het al. Het is wel zeker een reden om de volgende verhalen over Sterre ook te willen lezen, want ik ben nu wel heel benieuwd hoe het allemaal verder gaat. Met die liefde zal het wel goed komen, maar haar baan, haar huis en vooral die lieve oma…. die gun je toch vooral een eind goed, al goed.

 3 inktpotjes

 Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...