zondag 16 april 2023

Verliefd in Parijs – Marli Elisa

 


Sterre doet haar best om voor haar nieuwe liefde Daan een toepasselijk verjaardagscadeau te verzinnen. Maar door een misverstand denkt Daan dat Sterre hem een stedentripje naar Parijs cadeau doet. Dit was niet helemaal de verrassing die Sterre voor ogen had. Het tripje heeft ze namelijk net zelf cadeau gekregen van haar beste vriendin Mickey. En Mickey zit er niet echt op te wachten om haar vriendin te moeten delen met haar nieuwe lover. Sterre zou echter Sterre niet zijn of ze verzint er wel wat op. Maar wanneer haar collega Roos lucht krijgt van het tripje naar Parijs, bedenkt zij dat Parijs een uitgelezen mogelijkheid is om wat nieuw filmmateriaal te schieten voor de opdracht waar Roos en Sterre aan werken. Wat een reisje voor twee moest worden verandert per omslag in een reisje voor vier. Sterre heeft zich behoorlijk in de nesten gewerkt hiermee, maar probeert omdat ze niemand wil teleurstellen alle ballen in de lucht te houden. Ondertussen heeft ze Daan ook nog het één en ander op te biechten. Maar het jongleren gaat haar beter af dan ze zelf ooit durfde te bedenken.

 ‘Verliefd in Parijs’ is het vervolg op het korte verhaal ‘Single op Koningsdag’ en we pakken de belevenissen van de boekenminnende en chaotische Sterre op waar we aan het eind van dat verhaal gebleven zijn. De prille liefde voor Daan begint al wat stevigere vormen aan te nemen maar Sterre heeft hem nog steeds niet durven te vertellen dat de functie die zij in zijn bedrijfje bekleedt eigenlijk helemaal niet bestaat. Ondertussen moet ze nog steeds uit haar appartement en ook haar oma kan vanwege beginnende dementie niet in haar huisje in Zeeland blijven. Onzekerheden genoeg, maar ook genoeg voer voor hilarische situaties. En dan Parijs….. tja, wie houdt er niet van Parijs?

 Verder is ‘Verliefd in Parijs’ wel een opzichzelfstaand verhaal. Het is leuker om het eerste deel al gelezen te hebben maar het hoeft niet persé. Het verhaal biedt kansen om het personage van Sterre verder uit te bouwen, en ook voor vriendin Mickey zit er een duidelijke verhaallijn in.

Ik vond dit tweede deel completer. In het verhaal zit een duidelijke ontwikkeling van Sterre. Aan het begin is het nog net zo’n chaotisch en fantasierijk typetje als in het eerste deel. Maar waar het in het eerste verhaal haar toch allemaal wat meer overkwam, en aan het begin van dit verhaal in eerste instantie ook, lijkt ze voorzichtig de touwtjes in handen te nemen. En wat je als lezer natuurlijk al lang weet, dat die niet-bestaande functie haar eigenlijk prima past, lijkt langzaam een beetje bevestigd te worden.

 Dit tweede deel is qua humor net zo grappig als het eerste maar voelde voor mij wat meer in evenwicht met het serieuze verhaal wat erachter ligt. Ik heb nog steeds een zwak voor oma. Maar ook Roos en Mickey vond ik innemende personages, die steeds meer kleur krijgen.

 Gelukkig hoeven we niet zo lang op deel 3 te wachten, want ik ben reuze benieuwd hoe het nu allemaal verder gaat. Ik heb een klein vermoeden, maar wil heel graag weten of dit ook gaat kloppen. Want met die chaotische Sterre weet je het immers maar nooit.

 3,5 inktpotje

 Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...