maandag 5 april 2021

Amari en de Nachtwachters van B.B. Alston

 


Wat is Amari en de Nachtwachters een onwijs mooi en spannend verhaal vol magie!

 

 Harry Potter was voor mij de start van mijn liefde voor fantasy en 'Amari en de Nachtwachters, zal dit zeker voor andere lezers zijn.

 

Dit is gewoon een prachtig debuut dat alles heeft. Het betoverende verhaal heeft zoveel magie, gave karakters en leuke twists zodat het niet enkel kinderen of jongeren hun hart zal veroveren.

 

Amari, een zwart meisje uit een sociale wijk, wordt op school gepest omdat ze volgens de andere leerlingen hier niet thuishoort. Wanneer haar broer Quinten verdwijnt lijkt ze er pas helemaal alleen voor te staan. Als de twaalfjarige Amari een bijzondere boodschap krijgt en een speciaal pakket ontvangt is dit misschien haar kans.  

 

Ze gaat op de vreemde uitnodiging in en wordt na een test uitgekozen om deel te nemen aan een heel speciaal zomerkamp.  Wanneer ze aankomt bij het Bureau voor Buitengewone Zaken is ze onder de indruk van deze geheime locatie. Op deze bijzondere plaats waar chagrijnige liften, bovennatuurlijke wezens, speciale gaven en aparte magiërs gewoon zijn, hoopt ze antwoorden over haar broer zijn verdwijning te vinden.

 

Snel wordt duidelijk dat dit meisje bijzonder is en dit schrikt veel van haar leeftijdsgenoten af.

 

De eigenwijze en dappere Amari is vastbesloten om te tonen dat ze hier wel hoort. Samen met haar hartverwarmende vriendin Elsie en Dylan als haar sidekick probeert ze haar weg te vinden in dit ongelooflijk boeiende maar tegelijkertijd ook rare universum. Quinten leerde haar dat in jezelf geloven belangrijk is en wanneer ze de vreselijke waarheid ontdekt zet ze samen met enkele bondgenoten alles op alles om het kwaad tegen te houden. 

 

'Amari en de Nachtwachters' is een verrukkelijk boek vol vaart dat ik niet kon neerleggen en verslonden heb.

 

Amari is een wonderlijke heldin die me raakt en de bovennatuurlijke wereld waar ze in terecht komt is fantastisch en beeldend beschreven. De avontuurlijke strijd tussen goed en kwaad is spannend, maar ook grappig en verrassend.

 

'Amari en de Nachtwachters' zal naast meisjes ook jongens aanspreken omdat het lekker stoer is. Naast sterke meiden heeft het fascinerende mannelijke personages en iedereen heeft een kwetsbare kant.

 

De prachtige boodschap die meegegeven wordt is schitterend verpakt in het verhaal. Vanwaar je komt of hoe je eruit ziet maakt niets uit voor je toekomst. Je dromen bereik je door je hart te volgen, inzet te tonen en te groeien. We zijn allemaal anders en dat maakt je net uniek en nooit minder.

 

Ik zal het over de daken schreeuwen hoe goed dit magische verhaal is en ik hoop om niet-lezers te overtuigen om het toch een kans te geven.

 

5 inktpotjes

Door Fany

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...