zaterdag 3 april 2021

Mijn vechtershart van Imanuelle Grives en Anton Slotboom

 


Titel: Mijn vechtershart

Auteurs: Imanuelle Grives en Anton Slotboom

Uitgeverij: Prometheus

Uitgave: februari 2021

 

In een periode waarin actrice Imanuelle Grives paniekaanvallen had, veel drugs gebruikte en sowieso slecht in haar vel zat, bezocht ze naar het bekende festival Tomorrowland in België. Wanneer ze de 2e dag naar het terrein van Tomorrowland gaat wordt ze ingesloten door politie en meegenomen.
In het begin maakt ze zich alleen druk over de opnames voor Spangas die ze gaat missen. Maar al snel wordt duidelijk dat ze wat langer weg zal gaan blijven dan dat ze verwachtte. Ze wordt naar een beruchte Antwerpse gevangenis gebracht, een gevangenis waarover al langer slechte berichten in het nieuws kwam: men sprak over matrassen op de grond in overvolle cellen en ratten rondlopend in de gangen.

En dan worden je vingerafdrukken genomen, moet je je spullen inleveren en komt het celblok echt tot leven. Maar wel op een stuk ongezelligere manier dan de opnames van de serie waarin ze speelde.

Imanuelle spreekt over de moeilijke zware christelijke opvoeding door haar vader waar het nooit goed genoeg was en tevens dat ze zich een boegbeeld voelde voor de zwarte gemeenschap. Zwarte mensen spraken haar op straat altijd al aan dat ze het goed moest doen. Dat ze een positief beeld moest geven van hun gemeenschap.

Quote:
Later als ik groot ben, ga ik iedereen laten zien dat ik wél iemand ben, dat ik wat waard ben. Wacht maar, iedereen gaat het zien!’


Eerlijk? Toen Imanuelle in 2019 in het nieuws kwam met dat ze opgepakt was met drugs en met de verklaring kwam dat het oefenen voor een rol was, dacht ik 5 seconden nog van dat is lullig.
Maar na die 5 seconden las ik hoeveel drugs ze wel niet meegenomen had; 100 xtc-pillen, 20 gram coke, 11 gram keratine, een hoeveelheid MDMA en wat Marihuana. Natuurlijk.. voor een rol huh huh.

Toen ik zag dat er een boek ging uitkomen, dacht ik nog cynisch van weer een dramaqueenverhaal van een drugsdealer met spijt. Maar he, commentaar leveren is heel makkelijk. Ga het eerst maar eens lezen Ink Kroon.

Imanuelle komt met een open verhaal. Alles lijkt eerlijk besproken te worden in dit boek. En zowaar, ik krijg meer begrip en kan mij enigszins wel verplaatsen in deze dame..  En oordeel al snel een stuk minder hard. Wat een druk ligt er op haar. Is het dan een excuus om foute dingen te gaan doen. Nee, dat niet, maar je gaat wel begrijpen hoe je wilt ontsnappen aan de realiteit.

Ze heeft aardig wat zelfinzicht ontwikkeld sinds ze vast gezeten heeft, mede door de hulp van therapie en wijst niet alleen naar wie het allemaal fout heeft gedaan, maar ziet ook eigen gedrag nu in.

Een sterke vrouw die helemaal onderuit gedonderd is, maar sterk genoeg is om weer op te gaan klimmen. Ze speelde een stoere rol in de serie Vechtershart maar die van haar zelf is sterk en krachtig.
Na het lezen van het boek gun je haar alle geluk.

Quote:
De reactie van haar vader op de arrestatie had haar pijn gedaan, maar zette haar ook op het rechte spoor. 'Vanaf dat moment begon mijn genezing. En mijn herstel. Want ik leerde opeens heel snel: ik kan al die kinderlijke frustraties wel hebben, maar moet er zelf mee dealen. Misschien moet ik eens andere keuze gaan maken, zei ik tegen mezelf.'

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...