donderdag 29 april 2021

De walvis wilde meer van Rachel Bright

 
“De walvis wilde meer’ van Rachel Bright is een hartverwarmend verhaal over hoe je iemand kan helpen zich beter te voelen.

 

Rachel is opgeleid in grafische vormgeving. Haar opvallende illustratieve en typografische stijl, in combinatie met haar geestige verhalen, hebben geresulteerd in een bekroonde en steeds groter wordende verzameling veelgeprezen prentenboeken (tot nu toe 15 gepubliceerd, maar niet allemaal vertaald.)

Maar boeken als: Wolfje wil naar huis, twee vechtende eekhoorntjes, laat maar los Koala en de leeuw in de muis kunnen stuk voor stuk rekenen op lovende recensies.

 

Wilbert de walvis voelt zich niet goed. In zijn logge lichaam zit een levensgroot gat die hij probeert te vullen met allerlei schatten van de zeebodem. De volgende dag is de glans ervan af en gaat hij weer op strooptocht. Tot hij per toeval bij een schitterend oord terecht komt. Op dat moment zal zijn leven volledig veranderen!

 

“Een rif vol met beestjes in glanzende schalen.
Vol krabbetjes, kreeften en roze garnalen.”

 

Toen dit boek binnenkwam, was ik hem ook meteen weer kwijt aan mijn 4-jarige zoon. De kaft is duidelijk met een walvis met spulletjes. Geen verdere opsmuk. Bij elke bladzijde die werd omgeslagen, volgde een kreetje van verwondering. Elke pagina, maar dan ook echt elke pagina is prachtig geïllustreerd! Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt verliefd ben geworden op dit prentenboek. Wat een mooie tekeningen en in combinatie van rijm maakt het verhaal echt helemaal af! Het papier is mooi dik en glanzend. Echt een schat om te krijgen/ voor te lezen/ zelf te lezen! Elke bladzijde kan je met je kind op een mini speurtocht. Je kunt je kind vragen wat hij/ zij ziet en of hij/ zij een zwart gestreepte vis kan vinden. Verzin het maar! Dat maakt dit prentenboek erg geschikt voor!

En natuurlijk de onderliggende boodschap! Hoe je eenzaamheid in je hart kan verdrijven. Niet door te gaan verzamelen (zoals Wilbert) maar iets te doen wat je goed laat voelen. En je zult merken dat je je daarna een stuk lichter zal voelen.

 

Ik heb voor dit prentenboek totaal geen minpunten kunnen ontdekken. Elke bladzijde was een feestje op zich!

 

Een prachtig boek wat nog regelmatig uit de kast gepakt zal worden. En door de grote letters is het boek uitstekend te lezen voor alle beginnende lezers.

Dit boek is echt een mooi cadeau om te geven en om te krijgen. Ook al is het onderwerp best beladen voor jonge kinderen en ik denk dat je als ouder/ verzorger etc. ook wat uitleg verschuldigd bent daarover, maar het geeft wel mooi weer waar je als kind tegenaan kan lopen.

 

Dit prentenboek verdient zeker een plekje in elke boekenkast!

Dikke 5 Inktpotjes prentenboek!
Tamara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...