woensdag 28 april 2021

Marathons & mokkataart van Susan Muskee

 


Sporten, sporten en nog eens sporten of toch niet....

Na twee delen uit de serie ‘Liefde natuurlijk’ van Susan Muskee te hebben gelezen keek ik al uit om te starten in ‘Marathons en mokkataart’! In deel een leerden we Cleo beter kennen en in deel twee draaide het verhaal om Kim. En in deel drie draait het verhaal zich om Abby (Abigail).

De perfectionistische Abby die lang over het afstuderen heeft gedaan (want het was nooit goed genoeg) gaat haar afstudeerproject in de praktijk uitvoeren. De drie sportscholen van haar vader zullen worden verbouwd waarbij het nieuwe concept van Abby in uitvoering zal worden gebracht. Dit houdt in dat er veel moet gebeuren, maar volgens Abby moet dit samen met haar vader en broer Bruce makkelijk kunnen worden uitgevoerd.
Abby gaat zoals altijd voor het werk aan hardlopen en komt ze ten val. Dat dit nu net moet gebeuren terwijl ze middenin de hectiek van de verbouwing zit en die natuurlijk niet loopt zoals gepland. En wat betekent de blessure voor geplande marathon die op stapel staat?
Of die zaken nog niet voldoende zijn om zorgen te maken worstelt Abby met de vraag waarom haar moeder het gezin ooit heeft verlaten en is bezig moed te verzamelen om haar vader hier naar te vragen maar of ze dit durft…..
Wanneer Abby dan ook nog overvallen wordt door kriebelende gevoelens voor iemand waardoor ze wat in de war raakt, twijfelt ze of ze dit wel goed heeft gevoeld. Want zal deze liefde wel worden beantwoord?

Ook dit verhaal zit goed in elkaar en heb ik wederom genoten van deze feelgood van Susan Muskee. Susan laat haar personages situaties meemaken waar alle emoties in voorkomen. Ik vind dat Susan op een realistische wijze de gebeurtenissen beschrijft die, in dit geval, Abby meemaakt. Susan heeft daarnaast een meelevende schrijfstijl dat ze al snel na de start van het verhaal deze me niet meer los laat en ik het verhaal in een ruk uit lees! Het is dan ook niet vreemd dat ik, tijdens het lezen van een emotionele scene, intens meeleef en het niet droog hou!  Laat deel vier met ’Soof’ maar snel verschijnen!!

4 Inktpotjes
Jacqueline

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...