zondag 18 april 2021

Arsène Lupin, Gentlemen inbreker van Maurice Leblanc

 


Arsène Lupin 1
Arsène Lupin, Gentlemen inbreker - Maurice Leblanc (Uitgeverij Oevers)


Een serie op Netflix wat in mijn omgeving rond ging als een serie die je echt moest gaan kijken. Ik heb niet zoveel met tv, laat staan met Netflix. Genoeg geduld voor een boek, maar te ongeduldig om programma's af te kijken. Soms staat hij dagen niet aan. Maar daar kwam gelukkig deel 1 op papier uit. Laat ik eens gaan lezen wat er zo leuk aan deze Lupin is.

De 9 verhalen in 1 bundel zijn opnieuw uitgebracht door uitgeverij Oevers. De verhalen kwamen namelijk al uit in 1907. Oude meuk? Integendeel! Het zijn tijdloze verhalen waar ik echt van genoten heb. Elk verhaal in deze eerste bundel is Bam, een schot in de roos.

Soepeltjes door gemakkelijke en leesbare schrijfstijl wordt je meegezogen in de verhalen die deze bundel bevat.

Lupin: een gentleman inbreker die vooral erg charmant kan zijn, waarbij hij zich elke keer weer in allerlei vermommingen verkleedt en op een niet agressieve wijze zorgt voor ontsnappingen en diefstal. Het verhaal hoe hij ontsnapt uit de gevangenis is subliem.
Deze Lupin heeft een uitzonderlijk talent voor korte verhalen. Scherp met to the point humor.
Er verschenen na deze bundel toendertijd nog 21 boeken. Wanneer die verhalen allemaal het niveau van dit boek hebben, dan heb ik nog wat te lezen. Hopelijk gaan ze allemaal in de vertaling.
Deel 2 en deel 3 zijn dat in ieder geval. Wat baalde ik dat ik het boek uit had maar kan springende naar het volgende exemplaar, dat natuurlijk al klaar ligt.

4,5 inktpotjes

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...