zondag 4 april 2021

Polaroids & poederdozen van Susan Muskee

 


Een terechte worsteling?

 

In scones en spotlightsuit de serie Liefde natuurlijk van Susan Muskee heb ik kennis kunnen maken met de vier vriendinnen Cleo, Kim, Sophie en Abigail. De meiden hebben een fijne en hechte vriendschap. Zon vriendschap waarbij het niet uitmaakt waar ze dan ook uithangen op deze planeet.....Lang leve alle moderne middelen:-)

 

En die moderne middelen wordt zeker door de vriendinnen In Polaroids en poederdozeningezet. In dit tweede deel staat het leventje van Kim op de voorgrond. Kim heeft in het eerste deel een heftige situatie meegemaakt, is daardoor nog niet afgestudeerd en om die reden neemt ze het besluit om voor een tijdje naar haar tante in Berlijn te gaan. Haar tante Pauline woont samen met nog een aantal andere kunstenaars. Kim is er dan ook overtuigd dat ze daar zeker een afstudeerproject gaat vinden......

 

Wanneer Kim nog maar net een paar dagen in Berlijn is wordt ze door haar tante en medebewoners meegenomen naar Club 10. Een club, waar een keer in de maand een bijzondere bingoavond wordt georganiseerd. De presentatie wordt die avond verzorgd door een van de dragqueens. Door een onverwachte val en Kim haar hulp houdt Kim een baan over aan haar avondje uit. Voordat Kim als cocktailshakende barvrouw in Club 10 aan de slag kan gaan moet ze nog wel flink oefenen en wanneer ze een poging doet om dit onder de knie te krijgen staat ineens Bruce, de broer van Abigail voor haar neus en laat ze alles uit haar handen vallen. Het nieuws dat Bruce, sportfanaat eerste klas, in Berlijn is om een marathon te gaan lopen wordt natuurlijk gedeeld met de meiden, maar deelt Kim wel alles waarmee ze worstelt?

 

Wat weer een verrukkelijke feelgood! Ik heb genoten van de ietwat klunzige Kim, die er een gewoonte van maakt om tegen mannen op te botsen😂 Maar ook van de liefdevolle Kim met haar zorgzame karakter die veel geeft om de mensen om haar heen. Ik vind het mooi om te lezen hoe de auteur Kim haar personage gaandeweg het verhaal een groei laat door maken. Susan Muskee heeft die ontwikkeling op zon wijze geschreven dat ik helemaal met Kim haar worsteling die ze met haar gevoelens heeft meeleef.

 

4 Inktpotjes

Jacqueline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...