vrijdag 30 april 2021

 


Titel: De schaduwkoningin

Auteur: Marianne en Theo Hoogstraaten

Uitgeverij: De Crime Compagnie

Publicatiedatum: april 2021


 

Wanneer er, in de stallen van het paleis van Winchester, een baby ten vondeling wordt gelegd, neemt de gravin van Winchester, Isa, deze onder haar hoede en laat een van haar minnen het meisje opvoeden. Samen met de zoon van Isa, Arthur, trekt Elvina regelmatig op en zijn zij vaak buiten te vinden. Kinderlijk spelen tot ze beide op een leeftijd komen dat ze elkaar met andere ogen gaan zien. Terwijl iedereen een groot geheim om en voor Elvina verborgen probeert te houden, zal de vijand niet rusten om Elvina uit het paleis te ontvoeren.

 

“Naast het pad stroomt bloed. Treed niet uit de schaduw!”

 

Wat ik van het verhaal vond…. Ik moest daar echt even een dag over nadenken. Toen ik de achterkant las, kon ik weinig opmaken wat ik kon verwachten van het verhaal.

In het begin moest ik enorm wennen aan de hoeveelheid aan karakters. De namen vliegen je om de oren en op een gegeven moment wist ik niet meer wie wie was en wat deed. Het heeft ook best een tijd geduurd voordat ik echt in het verhaal kwam. Heb een paar keer op het punt gestaan het boek aan de kant te leggen. Het was in het begin te langdradig om het tot een mooi pakkend verhaal te maken.

Tot het moment dat Elvina werd ontvoerd! Toen zat ik volledig in het verhaal! Ik kon niet stoppen met lezen! Wat genoot ik van de scherpe mond van Elvina en hoe ze haar ontvoerder te kijk zette en de bloed onder diens nagels weghaalde.

Ik vond het een mooi pluspunt hoe Elvina zo prachtig en levendig werd neergezet. Je voelde haar opstandigheid en je proefde haar weerzin! Maar je voelde ook haar liefde en moed.

 

Maar dan komt het plot… Om eerlijk te zijn, vond ik dat wel een van de minpunten (samen met alle namen). Je wordt op een gegeven moment echt lekker gemaakt met iets spannends dat stond te gebeuren en daar werkte ze ook naar toe en dan…was het voorbij! Ik zat in mijn hoofd al met heldhaftige zwaardvechtende mannen waarin de man van haar dromen haar komt redden. Ik was een beetje teleurgesteld. Wellicht ook door alle moeite die Isa, Arthur en Ashley hadden gedaan om bij Elvina te komen en te redden.

 

Eindconclusie: Een boek met gemengde gevoelens voor mij. Ik ga dit boek ook zeker bespreken met iemand die verzot is van deze auteurs. Wellicht dat ik iets over het hoofd heb gelezen. Het boek was zeker niet slecht, maar geen topper voor mij, helaas.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...