dinsdag 24 mei 2022

Geklepper over Het hotel in de wolken

 


De klepperende snaveltjes hebben het over Het hotel in de wolken van Mel Hartman

Cover:

Jacqueline
Weer zo’n prachtige en mysterieuze cover net zoals het vorige boek Het hotel op de rotsen. Het lijkt alsof het hotel echt op een wolk en in de lucht zweeft.

Ink
Ik kan niets anders dan beamen wat Jacqueline zegt: prachtige cover!

Verwachting:
Jacqueline
Ik verwacht een spannend verhaal met veel magie waardoor de kinderen in onverwachte (enge) situaties terecht komen, net zoals in het vorige deel, en allemaal hun eigen beproeving krijgen.

Ink
Vaak voel me echt te oud om nog jeugdboeken te lezen, maar onder andere het vorige boek van Mel Hartman heb ik graag gelezen, dus van de opvolger verwacht ik evenveel leesplezier.

Voordat het verhaal begint kan de lezer wie is wie en in het kort lezen wat er gebeurde in het eerste deel.  Best een prettig begin!

Het verhaal
Hella, Serge, Willy, Andy en Maggy zitten nog steeds in het hotel maar weten niet meer hoe ze daar terecht zijn gekomen. Ze zitten met z’n allen aan een tafel en gretig te eten van al die lekkere dingen op staan waar ze zo van houden. Dat ze een spel moesten spelen waarbij ze echt heel moedig moesten zijn om hun ouders terug te vinden zijn ze totaal vergeten. Waar hun ouders nu zijn herinneren ze niet.
TIKTIKTIK, een kraai tikt aan het raam en herhaalt dit verschillende keren waardoor Hella’s aandacht is gewekt. Ze kan zich met pijn en moeite van de tafel losmaken en hoe verder ze van de tafel afgaat, komen langzaam haar herinneringen terug. Kan ze de overige kinderen overtuigen dat ze moeten stoppen met eten zodat ze op zoek kunnen gaan naar hun verdwenen ouders? Zal dit lukken in dit vreemde duistere hotel met al zijn magie?

Jacqueline
Net zoals ‘Het hotel op de rots’ is dit een mysterieus spannend jeugdboek vol met magie en duistere verleidingen. Maar ook komen in ‘Het hotel in de wolken’ weer opdrachten voorbij waar de lezers wat van kunnen leren.

Ink
Wat een mooi begin: een tafel met alleen maar lekkere dingen waar je van kan blijven eten. Het lijkt bijna het paradijs wel. Oh nee wacht: er klopt iets niet. Ik moet mezelf lostrekken van de gedachte aan zo'n tafel en ga mee in de inspanningen die het de kinderen kost los te komen.

Jacqueline
Hella, Serge, Willy, Andy en Maggy hebben allemaal hun eigen angst. Maar ze vertonen allemaal de wil en moed, soms met enige moeite, om hun eigen angst te overwinnen. Door Mel Hartman is vriendschap maar ook ‘het samen doen’ in dit verhaal heel mooi verwerkt.

Ink
Erg leuk om te zien hoe elk kind weer een eigen opdracht krijgt waarin hij zijn angst/eigenaardigheid tegenkomt. Daar zit een mooie boodschap in erbarmen hoe je dat kan oplossen.

Jacqueline
Mel heeft een prettige schrijfstijl waardoor het magische en boeiende verhaal vlot wegleest en ik het boek in een mum van tijd uit heb. Ik heb met plezier gelezen en geef 4 Inkpotjes.

Ink
Elk hoofdstukje eindigt met een soortement cliffhanger, zodat je nieuwsgierig verder bladert naar wat er gaat komen. De auteur heeft leuke personages met hun verschillende karakters en eigenschappen neergezet. Op naar deel 3.

4 Inktpotjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...