donderdag 19 mei 2022

Resume met Het oneeuwige leven van David. R. van Pat Craenbroek.

 


David voelt zich de gelukkigste man op aarde. Tot de dag dat zijn wereld volledig instort en hij in allerijl op zoek moet naar een nieuwe baan. Die vindt hij in een bedrijf waar drie excentrieke figuren de scepter zwaaien en waar zonder scrupules met mensenlevens wordt gespeeld. Wanneer David hiertegen in opstand komt, brengt hij zichzelf wel in een heel benarde positie. Wacht hem hetzelfde lot als zovelen voor hem of vindt hij de moed om de dood recht in de ogen te kijken? Leven en dood gaan hand in hand en sparen niemand. Aardse zaken waar we allemaal mee te maken krijgen worden hier verweven in een intrigerend en spannend verhaal.

 

Karin K:

 


David R. is een gelukkig mens tot ineens zijn wereld instort. Een nieuwe job bij 3 excentriekelingen lijkt echter uitkomst te bieden.

 

‘De spanning in de kamer was om te snijden en langzaam haalde de onderbuur zijn hand weg. Toen begon hij te glunderen. ‘Oneven!’ riep hij. ‘Hij gaat met mij mee!’

 

Een fantasierijke, humorvolle en lichtvoetige kijk op aardse, maar vooral op bovenaardse zaken. Vloeiend en filmisch geschreven waardoor het heel prettig en snel weg leest. Een handvol boeiende personages, met David als sympathiek middelpunt. Het is een overwegend lief verhaal dat ook ontroerd. Zelf had ik graag een iets duisterder randje gehad, maar dit is een roman en geen thriller.

Ik heb er van genoten!

4 inktpotjesInk

Na twee thrillers opeens een roman en wat een mooie!

Pat Craenbroek laat je de sneuheid van hoofdpersoon David R. voelen tot het moment dat hij opeens heeft gesolliciteerd naar een nieuwe baan en je in een bijzonder verhaal belandt.

Het kwartje valt al snel bij de lezer om welk bedrijf het gaat en eigenlijk zie je het gebouw en zijn bewoners voor je. Je gaat van David houden om zijn goedbedoelde keuzes, die helaas een ander effect blijken te hebben.

Het is misschien wat saai, maar wij zijn het erg metelkaar eens. Een lief verhaal, orgineel, maar had ook wat meer zwart mogen hebben.

Maar ook van mij 4 inktpotjes. Fijn boek!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...