zaterdag 14 mei 2022

Lotgenoten van Arne Van Der Linden

 

    Wat is ‘Lotgenoten’ een fantastisch spionageverhaal vol twists, spanning en realistische actiescènes.

 

Zoals gewoonlijk bij Hamley Books is ook de cover van dit tweede deel van de Lotgenoten-serie erg speciaal en opvallend. Het past ook perfect bij de start van deze actiereeks.

 

Nee, ik wil echt nog geen afscheid nemen van dit team!

 

Rivaliteit, vriendschap, stoerdoenerij maar ook verdriet maken deel uit van ‘Lotgenoten’ en slepen me mee in een oneerlijke strijd.

 

In Parijs wacht Alan en zijn medestudenten Sam en Eli hun grote vuurdoop. Rhys wordt hun leider en ze krijgen als schuilnaam tijdens het veldwerk Ethan (Alan), Hall ( Eli) en Roan ( Sam). Hun computer-expert Ash blijft Ash.

 

Die missie zou volgens hun bazen een makkie moeten zijn maar wanneer er iets misloopt, gaan ze compleet de mist in. Het team ziet de zaak rond de ontvoerde vroegere klasgenoten ( Lauren en Thomas) van Alan al aan zijn neus voorbijgaan. Gelukkig zijn deze vroegere probleemkinderen na hun training niet te onderschatten. Het spionnenteam slaagt erin om nieuwe informatie te vinden en krijgt nog een kans.

 

Uiteindelijk moeten ze gewaagde bondgenootschappen sluiten en verschillende raadsels oplossen. Door hun aanpak hopen ze een gewiekst kat-en-muisspel te stoppen en hun opdracht perfect uit te voeren.

Blijven ze objectief en hun bevelen opvolgen of komt er toch ergens een rebels kantje naar boven? Kunnen ze de missie voltooien of is de afloop minder fraai?

 

Arne Van Der Linden gaat verder met dezelfde bijzondere zinnen als in het eerste deel 'Het Project' maar de sfeer in 'Lotgenoten' is veel grimmiger. 

 

 

De schrijfstijl is opnieuw vlot en deze keer vond ik het boek minder afstandelijk geschreven. Het is duidelijk dat het begin de introductie was en nu de keiharde realiteit wacht waardoor dit deel niet voor doetjes is.

 

De verschillende karakters hebben elk hun vaardigheden en zwakheden en de leuke dialogen vol sarcasme en pittige scènes zorgen voor extra schwung in dit spannende avontuur.

 

Liefde en haat zijn de universele thema’s, die als een rode draad alles verbinden met elkaar. Zonder te spoileren kan ik zeggen dat gezondheid, macht en gebrek aan rechtvaardigheid andere belangrijke elementen zijn in dit spannende boek.

 

‘Lotgenoten’ is erg spannend, pijnlijk realistisch en eigenlijk hoop ik door enkele onbeantwoorde vragen toch nog op een vervolg.

 

Arne Van Der Linden is een aanwinst in het actiegenre om trots op te zijn.

 

Dit deel voelt echt als een young adult en ook volwassenen zullen dit boeiende avontuur waarderen.

 

4,5 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...