donderdag 19 mei 2022

Lise van Nellie Mandel

 


 


Wat een spannende doordachte thrillernovelle met filosofische en sci-fi elementen.

 

Wanneer een jongen in Parijs een meisje ontmoet lijkt dit het begin van een gewone romance maar niets is minder waar. Als de jongen luistert naar de waarschuwing van Lise denkt hij nog aan toeval. Doordat Lise hem, hoe raar het ook klinkt, precies verwittigd heeft was hij bij deze catastrofe niet aanwezig. Eigenlijk heeft ze dus zijn leven gered maar zij kon toch ook niet zien dat er een terroristische aanslag mijmert de verteller?

 

Maar wanneer er naast de bomaanslag nog meer drama's uitkomen die voorspeld werden door het meisje rijst de vraag of zij mee verantwoordelijk is of op de een of andere manier op de hoogte van deze vreselijke gebeurtenissen. Hoe kan zij weten wat er nog staat te gebeuren? Heeft het universum geheimen die zij weet of is zij de slechterik?

 

‘Lise’ is mysterieus en het einde past perfect bij deze aparte novelle.

Het is een fantastisch verhaal dat niet alleen uit een spannend stuk bestaat maar ook inhoud heeft.

 

Het meisje Lise is erg mysterieus en eigenlijk worden er alleen maar meer raadsels onthuld over haar. De jongen die het verhaal verteld blijft vrij ongrijpbaar. Zijn personage komt niet echt aan bod, de focus ligt vooral op de speciale Lise en zijn reactie op haar.

 

Lise stelt boeiende vragen en geeft een blik op een toekomst die er anders uitziet dan aanvankelijk gedacht.

 

Ik hou van anders en 'Lise' is intrigerend, doet nadenken en kruipt stilaan in mijn hoofd. Ik vind het echt knap dat een novelle dit kan en ben er zeker van dat velen net zoals ik zullen genieten van deze bijzondere thriller.

 

Nellie Mandel kan schrijven, een unheimische sfeer oproepen en in weinig bladzijden laat ze toch een herinnering na aan haar personages.

 

Gelukkig komen er nog novelles aan van deze auteur bij Books and Butterflies en als ik me niet vergis brengt ze ook nog een boek uit bij Hamley Books.

 

4 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...