woensdag 25 mei 2022

Sterfdag van Laura Marshall

 


 


‘Binnen een paar uur zullen er elf mensen dood zijn en zal het tijd zijn het geweer op zichzelf te richten. En als alles volgens plan verloopt - en Travis heeft er absoluut voor gezorgd dat dat gebeurt - zal niemand behalve Elaine ooit weten waarom.

Hij staat op en pakt zijn geweer stevig vast. Het is tijd’

 

25 jaar na een verschrikkelijke gebeurtenis verhuist de jonge moeder Cassie terug naar de stad Hartstead waar ze het liefst nooit meer naar terug had willen keren. Het zit haar niet mee: haar getrouwde minnaar wil niets meer met haar en haar pasgeboren dochtertje Amy te maken hebben en haar alleenstaande moeder lijdt aan vroegtijdige alzheimer. Om voor haar moeder te kunnen zorgen trekt Cassie samen met haar dochtertje bij haar in huis. Alles en iedereen in de stad Hartstead herinnert haar echter aan een gruwelijke gebeurtenis in haar jeugd waar ze zelf weinig herinneringen aan heeft maar waar ze meelijwekkend voor wordt aangekeken. Cassie voelt zich eenzaam en worstelt met het moederschap.

Dan wordt ze benaderd door een journaliste die zich op deze oude gebeurtenis heeft gestort. Eerst wil Cassie hier niets mee te maken hebben maar langzaam wordt ook haar eigen nieuwsgierigheid gewekt. Maar ze is blijkbaar niet de enige in het dorp die niet wil dat de gebeurtenis wordt opgerakeld.

 

Deze psychologische thriller ontrafelt zich langzaam, stapje voor stapje. De schrijfstijl van Laura Marshall is soepel en maakt dat je graag wil doorlezen. Er zit een prettige opbouw in het boek waarbij stukjes van de gebeurtenis uit het verleden afgewisseld worden met het heden. Beetje bij beetje krijg je stukjes informatie toegespeeld die toewerken naar de ontknoping, tot het verhaal aan het einde toch nog een verrassende wending krijgt.

Verwacht geen bloedstollende rollercoaster, het verhaal moet het vooral hebben van een onderhuidse spanning die wordt opgebouwd. Wat ook een belangrijke verhaallijn is, is de ontwikkeling die Cassie als moeder doormaakt én als dochter van een dementie-patiënt. Ook dit heeft Laura Marshall goed uitgewerkt en maakt deze thriller net even anders dan anderen.

Een minpuntje vond ik dat ik de reactie van Cassie op een paar spannende gebeurtenissen wel erg onderkoeld en ongeloofwaardig vond overkomen.

Maar verder is ‘Sterfdag’ een aangenaam lezende thriller die de spanning goed vast weet te houden en aan het eind verrassend uit de hoek komt.

 

3,5 Inktpotjes
Jolanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...