zondag 8 mei 2022

Ziek van jou van Julienne Brouwers

 
Een onderhoudende en spannende 'ziekenhuisthriller' waarbij de klemtoon vooral op het psychologische ligt.

 

Julienne Brouwers heeft met 'Ziek van jou' een spannende misdaadthriller geschreven met originele onderwerpen. De auteur komt uit de biomedische wereld. Haar ervaring en/of research over de onderwerpen in dit spannende boek maken het realistisch en soms ook beklemmend.

 

Faye lijkt de specialist in haar vakgebied en heeft alles precies voor elkaar maar dan stort haar wereld in. Schijn bedriegt immers want de ambitieuze vrouw verbergt een groot verdriet en is hiervoor in haar werk gevlucht.

 

Als in het ziekenhuis waar ze werkt op haar afdeling iemand sterft lijkt dit eerst een eenmalige zaak. Faye is hier kapot van want samen met haar teamwil ze mensen genezen en niet ziek maken.

Wat gebeurde er tijdens de bestraling van hun patiënt waardoor het faliekant afliep? Eerst lijkt Faye de pineut te worden en verantwoordelijk te worden gesteld door de directie maar is dit wel een vergissing?

Wanneer de nachtmerrie maar niet stopt en er alleen maar meer vragen dan antwoorden komen wordt ook Faye uiteindelijk bij het onderzoek betrokken.

 

De eerste kennismaking met deze Nederlandse auteur is een aangename verrassing. Julienne Brouwers heeft een spannend verhaal bedacht waarbij het gevaar van radioactiviteit onder de aandacht gebracht wordt.

Misschien dat de alledaagse realiteit dit boek net nog wat boeiender maakt omdat dit gevaar vandaag wel wat dichterbij voelt voor velen dan vroeger.

 

‘Ziek van jou’ leest erg vlot door de korte hoofdstukken, heeft enkele goed uitgewerkte personages en bevat verschillende plottwists.

 

Eerlijk gezegd had ik toch wel vrij snel door hoe de vork in de steel zat. Dit betekent niet dat ik niet genoten heb van deze thriller die zich voor een groot deel afspeelt in een ziekenhuis.

 

De angst, wanhoop en ook de pijn van Faye zijn voelbaar als haar zeepbel barst. Ik leef mee met haar als ze op zoek gaat naar de waarheid en durf net als zij nog amper te geloven dat er mensen zijn die het wel goed menen met haar. Wanneer dan ook nog haar verleden opnieuw om aandacht vraagt komt Faye helemaal in woelig vaarwater terecht. Kan ze kiezen voor een nieuwe toekomst en de donkere wolken verdrijven?

 

De ontknoping vond ik wat cliché en ik had graag wat meer verrast geweest. Toch is dit een fijne thriller die boeit en me naast de psychologische spanning ook wat meer leert.

 

‘Ziek van jou’ leest als een trein en ik kijk uit naar meer van deze auteur.

 

3,5 Kraaien

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...