vrijdag 11 maart 2016

Deense schrijfster staat terecht voor helpen vluchtelingen

De Deense schrijfster en activiste Lisbeth Zornig staat vandaag voor de rechter. Ze heeft namelijk een Syrische familie een lift heeft gegeven. Daardoor moet ze voorkomen voor  mensensmokkel. 
Naast haar proces zijn er nog veel meertegen Denen die vluchtelingen hebben geholpen. 
Zornig  zag in september hordes vluchtelingen lopen in het zuiden van Denemarken, op weg van Duitsland naar Zweden. "Ik kon gewoon niet met een lege auto naar huis gaan. Ik wist niet dat het verboden was om lifters mee te nemen", zei ze. 
De schrijfster liet de vier volwassenen en twee kinderen instappen en nam hen mee naar Kopenhagen. Dat gebeurde terwijl ze werd ge├»nterviewd door een Deense tv-zender. "Ik heb altijd gedacht dat je smokkelt als je de grens overgaat of als je er geld voor vraagt. Niet als je gewoon binnen de grenzen van het land blijft. Maar helaas blijkt dat in Denemarken niet het geval te zijn."

Volgens de Deense Vreemdelingenwet is het een misdaad om mensen die geen vaste verblijfplaats hebben te vervoeren. In de periode van september tot januari hebben 279 mensen zich hieraan schuldig gemaakt, zegt de politie.
In januari kreeg een man een boete van 670 euro omdat hij een Afghaanse familie een lift had gegeven. Gisteren werd een 70-jarige man beboet voor het meenemen van vluchtelingen. Hij moet 1675 euro betalen. 
Zornigs man wordt aangeklaagd omdat hij de familie thuis heeft getrakteerd op koffie en koekjes, hen naar het treinstation heeft gebracht en kaartjes naar Zweden voor ze heeft gekocht.
De schrijfster zegt dat ze onschuldig is aan mensensmokkel. Naar eigen zeggen wilde ze alleen maar mensen helpen die in de problemen zaten. De uitspraak in de zaak wordt vandaag verwacht.  

Zijn wij eigenlijk tegenwoordig met zijn allen gewoon stapel mesjogge gek geworden? Dat je hiervoor processen gaat aanspannen, omdat je iemand koekjes geeft en ze een treinkaartje geeft????!!! Los van wat je vindt hoeveel vluchtelingen een land aan kan, dan moet bijna iedereen dit toch een debiel bericht vinden? De menselijkheid is ver te zoeken... Laat ons allen maar in oorlog komen en dan zien wat wij voor keuzes maken...
 Bron NOS.NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...