dinsdag 1 maart 2016

Tot op de bodem van Lisa Gardner

Omslag
Ja hoor, we hebben weer een oog. Waarom toch die vreemde trends. Ik weet waarom. Het werkt! Maar ik vind de kaft ronduit lelijk! Je ziet een zwart-wit zijkant van een vrouwenhoofd en dan een oog wat je recht aan kijkt met de pupil weer zwart wit.. Wat betekent het? Je zou bijna gaan denken dat het een paranormaal boek is. Ik zou het totaal never nooit oppakken als ik de naam Lisa Gardner niet zou zien staan. Terwijl de vorige boeken zich juist kenmerkten door wel mooie omslagen.

Het verhaal op de achterkant:Op wonderlijke wijze heeft Nicole Frank een auto-ongeluk overleefd. Als de politie haar verhoort, heeft ze het over een klein meisje dat bij haar in de auto zat. De politie kan echter geen spoor van dit meisje ontdekken...


Mening:

Ik ben al eens gestorven is de openingszin. 
Ehm, dit is toch niet echt iets paranormaal met de omslag meerekenend. Hup, gewoon door lezen, deze schrijfster heeft puike boeken geschreven.
En dat doet ze met Tot op de bodem gelukkig opnieuw! 


Een verhaal over een vrouw met een slecht geheugen door drie hersenschuddingen in korte tijd is de diagnose. Flarden van ver en korter verleden flitsen door Nicoles hoofd. Zoals het in een goede thriller betaamt vraag je je constant af wat er nu toch echt allemaal aan de hand is. Als een grote legpuzzel worden er stukjes puzzel op de juiste plek gelegd. Er hangt een geweldige spanning in de lucht. Je voelt gewoon dat de dingen niet kloppen en dat er een heftig verhaal moet gaan komen. Je probeert je vinger op de zere plek te leggen, maar gaat twijfelen. Die man, is die nu hartstikke fout of klopt zij voor geen meter? En is haar van alles overkomen of heeft zij juist dingen gedaan die niet klopten?

Knap hoe Gardner je in het verhaal meetrekt en dat je een 'unheimisch' gevoel krijgt bij hoe het verhaal zich ontwikkelt. Als je dan denkt te weten hoe het nu echt zit dan BAF, het verhaal draait. He????? Je zit met verbazing te kijken... Gardner maakt je gek met haar Vero in het verhaal. Maar het is keigoed gedaan hoe ze je in de war brengt.
Je begint te smachten naar het einde. Je MOET het ware verhaal weten. Eindelijk wordt het duidelijk en voor mij wordt het einde dan net even te veel. Nee, niet van ontroering, maar omdat het net even over de top gaat. Te bij elkaar gezocht. Het had iets minimalistischer gemogen. 

Toch raad ik dit boek zeker wel aan. Menigeen zal genieten en net zo gek gemaakt worden als ik werd. Dit zijn de ware pageturners: doorgaan en doorgaan naar het einde.
Ze wordt de nieuwe Queen of crime genoemd. Ze komt zeker in de buurt om die titel te gaan grijpen.

Plot. 4,5
Spanning. 4,5
Psychologie 4,5
Leesplezier 4,5
Schrijfstijl 4,5
Originaliteit 5


Mooie 4,5 sterren voor deze thriller


InkNieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...