maandag 28 maart 2016

Leesweek van een boekenwurm

Wij krijgen regelmatig manuscripten en vooruitleesexemplaren toegestuurd. Best leuk vind ik. De manuscripten komen niet altijd op de markt, maar het is leuk om tips tot verbetering te geven. Ik ben niet van de fouten op taalgebied er uit te halen, maar ben op het verhaal zelf zeer kritisch. Zoals anderen zich kunnen verbazen over dtjes en tjes, zo verbaas ik mij regelmatig bij een officieel uitgebracht boek over dingen die gewoon niet kloppen. Dingen die als ze wel klopten een boek tien keer zo spannend hadden gemaakt in het geval van een thriller.
Maar zulke boeken las ik de afgelopen weken niet.
Ik zat wel even in de thrillersfeer, want ik las:

Karin Fossum met Veenbrand
Een zeer goede psychologische thriller. Een echte mustread. Ik las hem in 1 ruk uit en dat gebeurt mij niet heel vaak, Deze week op dit blog de recensie.

Sterre Carron met Indra
Ik mocht hem vooruit lezen, want 1 april komt hij uit. Het is haar beste. Ze heeft zich tot een echt goede schrijver ontwikkelt. Scherper en dieper zijn de verhaallijnen. Ook deze had ik snel uit.

Toen begon ik in twee boeken, maar bleken mijn medebloggers met dezelfde boeken bezig te zijn. Flauwekul om hetzelfde voor een recensie te lezen. Dus ik legde Pluche van Femke Halsema weg, terwijl het echt een leuk en open boek is over haar tijd in de politiek.

Ik begon in Joachim Meyerhoff, maar er kwam het verzoek of ik een andere thriller wilde vooruitlezen die 11 april uitkomt. Braaf als ik ben voer ik dat dan uit. Your wish is my  command..

Ik heb twee heerlijke boekenuitjes gehad. Ik ontmoette mijn schrijversidool Griet op de Beeck en die viel totaal niet tegen. Integendeel: ik ben nog meer lyrisch nu. Wat een geweldig wijf!
Ook liep ik rond op de boekpresentatie van Patricia Snel en zag veel Bekend Nederland. Nu staat er nog maar 1 persoon op mijn bucketlijst, maar die liep er niet rond. Helaas. Binnenkort een hernieuwde poging bij een volgende boekpresentatie waar oa Linda de Mol gaat rondlopen. We zullen haar eens gaan vragen naar haar leesgedrag.
Wat gaat er de komende week door de handjes? 
In ieder geval Bus van geluk van Laurens Nutbey: een verhalenbundel met verhalen met een twist. Ik las er al twee en vond ze geweldig. Verder plan ik niet meer: ik kijk gewoon welke boek op een dag het hardst roept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...