zondag 6 maart 2016

Ik zal er zijn van Holly Goldberg Sloan

Het is liefde op het eerste gezicht tussen Emily en Sam. Emily weet zeker dat Sam de ware is voor haar. Hij is niet zo oppervlakkig als andere jongens, hij praat ook niet steeds over zichzelf en hij is nog knap ook. Maar Sam is geen gewone jongen. Hij en zijn jongere broertje Riddle gaan niet naar school, wonen in een bouwval en blijven nooit lang op één plek. Hun vader is voortdurend op de vlucht voor de politie en voor de stemmen in zijn hoofd.
Als Sams vader de geheime liefde tussen Sam en Emily ontdekt, draait hij helemaal door. Hij ontvoert Sam en Riddle en gaat er met hen in hun busje vandoor. Zullen Sam en Emily elkaar ooit terug zien?


Mijn mening: Wat een heerlijk YA-boek! Een sprookje in een modern jasje.
De kaft is al een plaatje, zou dit boek dus zeker oppakken. Het verhaal neemt je mee in het leven verschillende mensen die allemaal op de één of andere manier met elkaar verbonden zijn. De personages worden goed uitgediept en het trieste leven van Sam en Riddle raakt je. Toch is dit boek niet alleen maar kommer en kwel, de auteur weet er op een subtiele manier ook de nodige humor in te verwerken (Bobby Ellis) en ook een dosis spanning wanneer de jongens zoek raken.
Ik heb ontzettend genoten van dit debuut en het boek met een tevreden zucht dichtgeslagen. 
4****

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...