donderdag 24 maart 2016

Indie Book Day

Op zaterdag 26 maart is het Indie Book Day. Op dit uit Amerika overgewaaide initatief zet Boekhandel Van Rossum als onafhankelijke boekhandel onafhankelijke uitgeverijen in het zonnetje. Dit doen we met een literaire avond met auteurs van Uitgeverij Jurgen Maas en Uitgeverij Passage

Zaterdagavond 26 maart, om 19.30, stelt Passage de schrijver Lupko Ellen voor. Jurgen Maas neemt maar liefst drie schrijvers mee: Asis Aynan, Mira Feticu, en niemand minder dan Rodaan Al Galidi.

Al Galidi, al jaren een meesterlijk auteur, krijgt de laatste weken eindelijk het succes dat hij verdient, met de meesterlijke roman 'Hoe ik talent voor het leven kreeg', waarin hij het verhaal vertelt van Semmier Kariem, die negen jaar wacht in een asielzoekerscentrum. 'Een portret van Nederland', aldus Adriaan van Dis.

Mira Feticu schreef de roman 'Tascha. De roof uit de Kunsthal.', gebaseerd op de feiten rondom de grootste kunstroof uit de recente Nederlandse geschiedenis.

Asis Aynan is een Nederlandse schrijver van Marokkaanse origine en schreef 'Veldslag en andere herinneringen', 'Ik, Driss' en 'Gebed zonder eind'. Ook is hij de bedenker van de Berberbibliotheek.

Lupko Ellen is een thrillerschrijver die voor zijn boek 'Herenboer' genomineerd werd voor de Gouden Strop. Zijn laatste roman is 'De zussen Borgesius'.

Het is de hele dag Indie Book Day! Deze dag kent een eenvoudig recept: ga op 26 maart naar een onafhankelijke boekhandel, koop een boek van een onafhankelijke uitgeverij, maak een selfie met je boek en zet die op twitter of facebook met de hashtag #indiebookday
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...