zaterdag 26 maart 2016

Leesweek van Julia

Hatsjoe!

Sinds ik zondag wakker werd met een doof oor loop ik snotterend door het huis. Dan weer doof, dan weer horend. Maar in zeker proestend. Vooral heel onhandig, en lezen gaat ook iets moeizamer.

Zaterdag was een topdag. Met Ink en Yfke bij Griet op de Beeck geweest. Er is al het een en ander over geschreven, maar ik wil toch nog een keer herhalen: wat een inspirerende vrouw!

De rest van de week was minder.
Dinsdag heb ik eigenlijk de hele dag met open mond naar de tv zitten kijken. Brussel....Wat afschuwelijk! En ja, ook zo dichtbij. Helemaal omdat iemand die ik ken in Brussel was. Maar hij is gelukkig ok. 
Ik word inmiddels heel erg verdrietig van al die aanslagen. En niet alleen die hier in Europa, nee ook de aanslagen in het Midden-Oosten en andere gebieden. Wat doe mensen elkaar aan?
Aan de andere kant las ik dat in de jaren '70 en '80 er meer aanslagen waren. Waarom is de impact nu dan zoveel groter? Lijkt het althans...

En Johan Cruijff overleden. Ondanks alles toch onverwacht...

Maar las ik dan ook nog? Jawel, niet veel, maar wel wat.

* Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck
  Het moge inmiddels duidelijk zijn: ik ben fan. Wat kan die vrouw mooi schrijven! Ik ben nog aan het broeden op de recensie. Maar   wat mij betreft een absolute aanrader!

* Hartslag van Tess Gerritsen
  Een wat vroegere thriller van Tess Gerritsen. Vertrouwd goed. Over de illegale handel in organen en gewetensconflicten.
  Ik herlas het boek in verband met de Reading Challenge. En dat is ook best wel weer eens leuk. Het was een tijd geleden dat ik       het boek gelezen had.

Er was ook nog een boek waar ik in begonnen was, maar waar ik best moeite had met de schrijfstijl. Het las, voor mij, niet fijn. Dat boek heb ik maar opzij gelegd. Er liggen nog veel andere boeken te wachten.

En nu?
* Als littekens jeuken van Jan Kouwenhoven
  Met enige twijfel ben ik aan dit boek begonnen. Het onderwerp is voor mij herkenbaar en kan daardoor confronterend zijn.
  Ik ben nu halverwege en het valt me alles mee. Het is een goed leesbaar boek.
  Het boek wisselt tussen het heden en het verleden van Freek. Langzaam vallen allerlei puzzelstukjes samen.
  Freek is als kind misbruikt door zijn oom. In het heden wordt hij van een onverwachte kant weer geconfronteerd met dat verleden.

* Nooit meer hetzelfde van Anja Du Bois
  Het verhaal van de Puttense moordzaak. Dit keer niet verteld door Peter R de Vries. Of de 2 mannen. Nee, dit keer lees je het         verhaal van de echtgenote van Herman Du Bois. Wat heeft de hele zaak met haar gedaan? Wat heeft het voor haar betekend?
  Ik heb, denk ik, alle uitzendingen van Peter R de Vries gezien over deze zaak. Ik vind het daarom ook interessant om dit verhaal     te lezen.

De komende dagen is het pasen. Ik wil iedereen fijne en gezellige paasdagen wensen. Hoe en met wie je het ook viert!
 
Enne...

Lees en geniet nooit met mate!


Liefs Julia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...