vrijdag 18 maart 2016

Sprookjesboek Grimm met handtekening Anne Frank

Anne Frank bezat in de jaren dertig een sprookjesboek van de gebroeders Grimm . Dat boek gaat nu geveild worden.
Men verwacht dat e waarde van het boek tussen de 20.000 en 30.000 dollar, aldus persbureau AFPDe bundel bevat alle bekende sprookjes van de Grimm, zoals Sneeuwwitje en Hans en Grietje. De inscriptie is door experts beoordeeld als authentiek.
Anne en haar zus Margot moesten het boek achterlaten toen de familie in 1942 onderdook in het Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het is niet exact duidelijk wanneer de zussen het boek kregen en wanneer Anne hun namen in het boek heeft gezet.
Het vermoeden is dat Anne en Margot  in Frankfurt kregen, waar de familie Frank woonde tot halverwege de jaren dertig. Toen verhuisde het gezin naar Amsterdam uit angst voor de opkomst van de nazi’s. Anne Frank hield tijdens de ruim twee jaar dat het gezin in het Achterhuis woonde een dagboek bij, dat na de oorlog wereldberoemd werd.
Het sprookjesboek werd in de oorlog opgekocht door een boekhandelaar die pas in de jaren zeventig er achter kwam dat het van Anne Frank was geweest. De man zocht toen contact met Otto Frank, de enige van de familie die de oorlog overleefde. Otto Frank stuurde vanuit Zwitserland, waar hij toen woonde, een brief terug waarin hij toestemming gaf om het boek te houden.
Volgens het veilinghuis vormde het sprookjesboek een van de inspiratiebronnen van Anne om zelf te gaan schrijven. Het boek wordt op 5 mei in New York geveild.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...