vrijdag 18 maart 2016

The Book Machine

Zes jaar geleden stond de Espresso Book Machine van Epstein in de American Book Centre te Amsterdam om een demonstratie te geven over wat mogelijk was mbt boeken. Vorige week ging in Parijs een boekenwinkel open waar klanten het boek van hun keuze in enkele minuten tijd kunnen laten drukken.

Het is de eerste boekenwinkel van zijn soort in Europa. De boeken worden voor dezelfde prijs verkocht als in een gewone ouderwetse boekhandel en het uiterlijk van de machinaal geprinte boeken is identiek aan het gewone gedrukte boek.
Klanten kunnen uit  5.000 titels uit een  catalogus van PUF en de miljoenen boeken uit het publieke domein raadplegen en bestellen. Dankzij de Book Machine  kan binnen enkele minuten een boek van maximaal 850 pagina's gedrukt worden.
Afwachten nu of dit model ook in Nederland gaat komen. Ideaal voor boeken die minder goed verkopen , maar dan toch als er iemand zich voor meldt gedrukt kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...