vrijdag 11 maart 2016

Boekenweek is begonnen

Met Nick & Simon is vrijdagavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam de aftrap gegeven van de 81e editie van de Boekenweek. 
Als slotact van het openingsprogramma tijdens het Boekenbal traden Nick en Simon op. Zij brachten het nummer Guten Nacht, Freunde, de hit van Reinhard Mey.  Het thema van dit jaar is Duitsland.
Het Boekenbal vond dit jaar voor de 65e keer plaats. De grote zaal van de Stadsschouwburg was voor de gelegenheid omgetoverd tot een Berlijnse nachtclub uit de jaren dertig, waar de Duits-Nederlandse zanger en entertainer Sven Ratzke de avond aan elkaar zong en praatte.
Wat precies Fay Lovsky en de NYse dragqueen Joey Arias met het onderwerp Duitsland te maken had waren enkele bezoekers niet geheel duidelijk.
Het schijnt een enorme eer te zijn om op het Boekenbal te mogen rondlopen. Ik hoorde Connie Palmen vrijdagavond nog zeggen dat ze hoopt dat het wel elitair blijft en niet zo maar iedereen mag komen. Stel je voor inderdaad. Wat zal het haar pijn doen, dat inmiddels ook thrillerschrijvend Nederland is toegelaten. Thrillers waar mevrouw Palmen toch al enorm op neerkijkt. En dan zijn er ook nog de Bekende Nederlanders als Katja die nog moeten beginnen aan een boek. Schande zal ze roepen.Maar o.a Linda Jansma, Nathalie Pagie, Marion Pauw, Kim Moelands en Nele Neuhaus liepen over de rode loper de Stadsschouwburg binnen
Eregast van het bal is altijd de schrijver die het Boekenweekgeschenk van dat jaar schrijft en dat was in dit geval Esther Gerritsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...