woensdag 16 maart 2016

In de brievenbus: Femke Halsema met Pluche

Bij het openen van de envelop straalde een mooi hoofd van de kaft af. De politieke memoires van Femke Halsema. De politiek leider een aantal jaren van Groen Links . Een vrouw die altijd intelligent, betrokken en zelfdenkend over kwam.
 'Pluche' is de persoonlijke en openhartige autobiografie van Femke Halsema over haar jaren in de landelijke politiek. Twaalfenhalf jaar zat Halsema voor GroenLinks in de Tweede Kamer, maar op 17 december 2011 nam zij afscheid. Van vertegenwoordiger van een collectief wilde ze weer individu worden.

In 'Pluche' blikt Femke Halsema voor het eerst terug op haar leven in de Tweede Kamer: van haar begintijd als nieuwbakken kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de impact die de politiek op haar leven heeft gehad. Bovendien geeft het boek een tijdsbeeld van een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders.

Ik ben erg benieuwd naar dit tijdsbeeld met de indrukwekkende gebeurtenissen die de hele politiek op zijn kop gooiden en wat haar er toe bracht te stoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...