donderdag 24 maart 2016

Ophef om zwarte Hermelien

Noma Dumezweni, de actrice die Hermelien gaat spelen in het theaterstuk Harry Potter and the Cursed Child, heeft er weinig van gemerkt dat enkele mensen het onacceptabel vonden dat Hermelien gespeeld wordt door een donkere vrouw.
"Ik heb aanvankelijk niet gemerkt dat mensen zo emotioneel reageerden op mijn benoeming", reageert Dumezweni in The Guardian
De in Swaziland geboren actrice is nu wel op de hoogte van de reacties, maar probeert daar op een positieve manier mee om te gaan. "Ik praat over Hermelien alsof het een privilege voor mij is. De reden dat de Harry Potter-boeken zo sterk zijn is omdat iedereen het boek anders interpreteert."
Eerder vertelde Emma Watson, de actrice die Hermelien in de films speelde, dat zij achter de keuze staat om Dumezweni te casten voor de rol.
Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child is officieel een opvolger van de zeven boeken over de tovenaarsleerling. Het vervolg op Harry Potter en de relieken van de dood, vertelt over een volwassen Harry Potter en zijn zoon Albus, die moeite heeft met het verleden van zijn vader en hoe het gezin in de wereld staat.
"Het is altijd moeilijk om Harry Potter te zijn en het is niet veel makkelijker als hij een overwerkte werknemer is van het Ministerie van Magie, een echtgenoot en een vader van drie schoolgaande kinderen", zo valt te lezen in de synopsis van het stuk.
"Terwijl Harry vecht met een verleden dat niet wil blijven waar het hoort, heeft zijn zoon Albus moeite met het familieverleden. Terwijl het verleden en heden in elkaar opgaan, leren zowel vader als zoon een moeilijke waarheid: soms komt het donker uit onverwachte hoek."
In de laatste Harry Potter-film is te zien hoe het hoofdpersonage zijn twee oudste kinderen, James Sirius en Albus Severus naar de trein naar Zweinstein brengt. Het toneelstuk, dat uit twee delen bestaat, zal meteen daarna doorgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...