dinsdag 22 maart 2016

Palmslag viert 10 jarig bestaan


Uitgeverij Palmslag bestaat 10 jaar 
In 2016 start eigen crowdfundingsite Slagboom, verjaardagskalender, 
nieuwe schrijfwedstrijd en allereerste ‘Palmslagdag’


Het begon in 2006 met een voorzichtige start: eerst eens wat redactiewerk, voor misschien zo’n twee tot drie boeken per jaar. Dit jaar bestaat algemene Uitgeverij Palmslag echter alweer tien jaar. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een uitgeverij met een fonds van meer dan zestig boeken en dichtbundels en ruim vijftig auteurs uit heel Nederland en daarbuiten. Palmslag viert haar tienjarige jubileum met de lancering van een eigen crowdfundingplatform, een verjaardagskalender, een schrijfwedstrijd en de eerste ‘Palmslagdag’.

Tien jaar is voor Palmslag geen reden om achterover te leunen. Stilstaan in het boekenvak is immers geen optie. Daarom doet deze uitgeverij juist een stap naar voren. Zo organiseert ze weer een schrijfwedstrijd, met als thema ‘PS’. (vrij naar postscriptum en de afkorting van Palmslag, P|s). De beste verhalen komen in een bundel, die eind dit jaar tijdens de allereerste ‘Palmslagdag’ wordt gepresenteerd. Daar kunnen lezers de auteurs van Palmslag bovendien zien voordragen, hun boek laten signeren en auteurs het hemd van het lijf vragen.

Ook de verjaardagskalender ‘Lang zullen ze lezen’, die in juli verschijnt, past helemaal in het jubileumjaar. In de kalender staan gedichten van Merel Morre en illustraties van Maaike Hartjes, winnaar Stripschapprijs 2016.

Lezers betrekken door crowdfunding
Op innovatief gebied staat Palmslag eveneens stil bij haar tienjarig jubileum. Sinds begin maart kunnen schrijvers en dichters die hun boek bij Palmslag willen uitgeven namelijk crowdfunden via Slagboom (www.slag-boom.nl). Een uitkomst voor auteurs die de publicatie zelf financieren, maar nog even een duwtje in de rug nodig hebben.

Door crowdfunding op Slagboom heeft de auteur direct contact met donateurs en lezers. Zo kunnen lezers naast het steunen van een auteur of een boek hun mening geven over bijvoorbeeld een boektitel of een cover. Een manier om het boek dus nog beter te maken en lezers in te zetten als ambassadeurs. Bovendien krijgt elk boek de aandacht die het verdient door gedegen redactie,  aandacht voor vormgeving, goed drukwerk en creatieve promotie. Vanzelfsprekend krijgt iedereen die de auteur op weg helpt naar de publicatie van een boek een passende tegenprestatie voor zijn of haar donatie.

Inmiddels zijn twee auteurs begonnen met de crowdfunding van hun boek op Slagboom: Ditha Blaauw voor het kookboek ‘Meer dan wortels’ en Rieks Veenker met zijn kinderboek ‘Achter de Poort van Heinde’.


Iedereen die meer wil weten over Uitgeverij Palmslag kan terecht op www.palmslag.nl en op www.facebook.com/palmslag. Schrijvers en dichters die interesse hebben in het crowdfunden van hun publicatie door Palmslag kunnen www.slag-boom.nl bezoeken. Daar staan ook de voordelen van crowdfunden en de antwoorden op de meest gestelde vragen op een rij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...